Kako da negujemo kosu na moru?

Nega kose na letovanju zahteva posebnu pažnju. Različiti spoljni faktori, kao što su visoka temperatura, UV zračenje, morska so i hlor u bazenima mogu da oštete dlaku i učine je suvom i beživotnom. Kako biste to izbegli, na odmor treba da krenemo potpuno opremljeni.

Sve vreme koje provedete na suncu na kosi treba da imate pakovanje sa zaštitnim faktorom. Ukoliko ste plavuša ili imate pramenove, treba da imate na umu da je Vaša dlaka posebno osetljiva. Pakovanje treba da ravnomerno rasporedite po celoj dužini, a, ukoliko pravite punđu, ne zaboravite na šiške i prednji deo. Kao što kremu za sunčanje dodajete tokom celog dana, tako treba da bude i sa pakovanjem.

Nakon povratka sa plaže kosu treba da isperete i stavite adekvatne serume. Pokušajte da ne koristite fen, kako je ne biste dodatno oštetili.

Kada je reč o nadogradnji kose, naša preporuka je da je skinete pre odlaska na more. Ukoliko ipak bez nje ne možete, kosu treba da negujete izuzetno pažljivo. Nemojte da stavljaju masku u koren, već od sredine kose ka krajevima. Redovno je četkajte, na krajeve stavljajte serume i nikako je ne kvasite u moru.

Ukoliko se budete pridržavali ovih saveta, kosa će Vam biti zahvalna, sjajna i zdrava.

Salon Salon