Šta ako Vam se kosa brzo masti?

Problem masne kose najčešće imaju dame sa prirodnom bojom kose, čija je kosa tanka, a tip kože masan. Ukoliko se i Vi suočavate sa time i gotovo svakog dana perete kosu, ne znate kako da duže ostane čista i bujna, predstavljamo Vam najefikasnije rešenje.

Pre svega, treba da znate da nijedan šampon ne može da dubinski očisti teme. Naše lojne žlezde, koje se nalaze ispod kože glave, luče ulje koji hrani kožu i vlasište. Ipak, kod nekih od nas one proizvode više ulja nego što je potrebno, pa tako dlaka nedugo nakon pranja postaje masna.

Najbolje rešenje predstavlja Kerastase tretman glinom, kojim se dubinski hidrira teme glave i kosa. Procedura traje od 30 do 45 minuta, radi se posebnim aparatom koji čisti vlasište, nakon koje sledi masaža. Rastvorena toplom vodom, glina počinje da ulazi u pore i otvara ih.

Nakon toga kosa će prodisati, dobiti sjaj i volumen. Nakon tretmana preporučujemo šampon koji održava prirodan balans između kose i kože. Reč je o Specifique liniji – specijalnom šamponu namenjenom ženama koje imaju problematično vlasište i osetljivo teme glave.

Kerastase tretman glinom može da se radi nekoliko puta mesečno, a kada se postigne balans, nastavlja se u većim razmacima od 30 do 60 dana, u zavisnosti od procene frizera. Izuzetno je važno da procedure redovno ponavlljamo dok ne dođemo do željenog efekta.

Salon Salon